Winst en verlies lagen heel dicht bij elkaar voor vc GREENYARD Maaseik

Zaterdag 22 december zou een mooi wedstrijdje worden voor VC GREENYARD Maaseik. Met een vrij slechte uitgangspositie werd de terugwedstrijd aangevat in de halve finale van de Belgische beker.

Vooraf leek de opdracht onmogelijk. Roeselare geen 2 sets laten winnen om vervolgens nog een golden set binnen te halen. Maar zoals de dinsdag ervoor tegen PGE SKRA Belchatow weten de spelers uit Maaseik dat het kan spoken in de STEENGOED Arena.

De wedstrijd begon allesbehalve goed, 0-1 voor de West-Vlamingen en het was stil in de STEENGOED Arena. Coach Banks voelde de bui al hangen en pepte zijn team op met het nodige effect. De tweede set werd met het allerkleinste verschil binnen gehaald, 31-29.

In set 3 bleef het lang gelijk opgaan tot Cox uiteindelijk enkele knappe opslagen uithaalde. Het stond 2-1 en de ò zo verhoopte stunt kwam weer een stapje dichterbij.

Maar in de vierde beurt dreigde de anticlimax te volgen. De blauwe machine draaide opnieuw als vanouds en Maaseik kreeg het moeilijk. Onder luid gejuich van het opgedaagde thuispubliek kwam er een spectaculaire remonte die uiteindelijk zorgde voor de 3-1 eindstand.

De sfeer was optimaal maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Een golden set moest beslissen wie in februari naar het Sportpaleis mag afreizen.

Al snel leek die finalist bekend te raken. Net als in de vorige sets kreeg Maaseik te makkelijk een eerste reeks punten tegen. In alle voorgaande sets kon het verschil nog worden goed gemaakt maar in deze korte gouden set tot 15 kwam alle hulp te laat. De blauwhemden verloren dan wel de wedstrijd en sloegen pas toe in de allerlaatste set. Een gewaagde tactiek maar het levert hen desalniettemin het finaleticket op. En de Maaseikenaren bleven achter met lege handen.

Na de wedstrijd ontving de thuisploeg nog een hartverwarmend applaus van het publiek. Maar met een finaleticket op zak was het toch een heel ander gevoel geweest. Alle focus kan nu gericht worden op de twee fronten die overblijven: de competitie (waar GREENYARD Maaseik eerste staat) en de Champions League (waar ze ook gedeeld eerste staan).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *