Nieuwe gemeenteraad in Kinrooi geïnstalleerd (video)

Woensdag 2 januari is de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Kinrooi geïnstalleerd. Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 kreeg de CD&V de absolute meerderheid met 61,1% van de stemmen, oftewel 16 zetels. N-VA Kinrooi kreeg 4 zetels, SP.a 2 en Gemeentebelangen 1. Gezien dit feit heeft CD&V Kinrooi ervoor gekozen om geen coalitie te vormen.

Van het vorige college worden Jo Brouns als burgemeester en Wim Rutten en Anita Meerten als schepenen gehandhaafd. Zij worden bijgestaan door nieuwkomers Mark Hoedemakers, Peter Nies en Sylvie Henckens.
Jacky Daemen behoudt zijn functie als voorzitter van de gemeenteraad en Jeannine Veugelaers werd aangeduid als CD&V-fractieleidster.

Alle gemeenteraadsleden werden geïnstalleerd tijdens de vergadering.

Burgemeester Jo Brouns behoudt de volgende bevoegdheden: veiligheid, omgeving (ruimtelijke ordening), wonen, mobiliteit, communicatie en intergemeentelijke/interna-tionale samenwerking. Hij krijgt er het pakket toerisme bij.

Wim Rutten blijft schepen van financiën, landbouw, kerkfabrieken, Ciro en waterlopen. Hij krijgt de bevoegdheden technische dienst, openbare werken en AGB erbij.

Anita Meerten (in de vorige legislatuur OCMW-voorzitster) wordt nu als schepen bevoegd voor sociale zaken (OCMW), het woonzorgcentrum, het senioren- en welzijnsbeleid en het bijzonder comité sociale dienst.

Peter Nies (27 jaar, al sinds 2013 gemeenteraadslid) wordt verantwoordelijk voor onder andere jeugd, dorpsontwikkeling en buurtwerking, burgerparticipatie, digitalisering en innovatie, fietsbeleid, lokale economie en werkgelegenheid, klimaatbeleid en dierenwelzijn.

Mark Hoedemakers (38 jaar, ook gemeenteraadslid sinds 2013) krijgt de bevoegdheden cultuur, sport en onderwijs, evenals het vrijetijdsbeleid, lokaal verkeer, natuur en bos, begraafplaatsen, feestelijkheden en markten.

Sylvie Henckens (52 jaar, voor de eerste keer verkozen) zal de dossiers opvolgen die te maken hebben met kinderopvang, burgerzaken, bibliotheek, erfgoed, gezondheids- en preventiebeleid.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Nieuwe gemeenteraad in Kinrooi geïnstalleerd (video)”

  1. Proficiat met de mooie reportage van de installatie van de gemeenteraad te Kinrooi.
    Jullie doen fantastisch werk. Ik woon te Bilzen en we missen zulke regionale berichtgeving. Met tekst, foto’s en video brengen jullie de regio naar buiten.
    Met veel dank voor de reportages van het Vinkenbier & de Maaslenjer in het verleden.
    Met vriendelijke groeten,
    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *