Geslaagde Nieuwjaarsduik in Geistingen (video en foto’s)

Zondag 6 januari was de traditionele Nieuwjaarsduik aan Dagstrand De Steenberg in Geistingen. “Ruim zestig deelnemers zijn weer het water in gedoken om zo het nieuwe jaar in te luiden”, aldus organisator Niels Gielen.

Stond er jaren geleden nog slechts één tent, nu stond de hele parking van De Steenberg vol met tenten, een saunatent, een feesttent, een EHBO-tent en zo meer. “Het is de inofficiële nieuwjaarsreceptie van de gemeente Kinrooi”, aldus burgemeester Jo Brouns die zelf ook al vele jaren mee het water in gaat. “Ik heb zelf enkel de eerste editie gemist maar ben er sindsdien telkens bij”, zo vervolgt hij.

Dit jaar was ook UNIZO Kinrooi aanwezig om aanwezigen te enthousiasmeren personen, winkels of bedrijven op te geven voor de Uni-K Award die op 15 maart zal worden uitgereikt.

Het water was ‘iets’ warmer dan vorig jaar, namelijk 6,2 graden. “Toch is het belangrijk om goed op te warmen zodat spieren los zitten”, aldus Anita Flipkens van het Rode Kruis Kinrooi die evenals politie en brandweer aanwezig was maar niet hoefde in te grijpen.

“Het is weer een mooie editie geweest die we volgend jaar weer overdoen”, aldus organisator Niels Gielen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *