Woning en lokalen in Susteren gesloten in verband met hennepplantages

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft dinsdag 8 januari 2019 een woning en twee lokalen gesloten in verband met een overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een woning aan de Dieterderweg in Susteren en twee lokalen aan de Rafaëlweg in Susteren.

De woning is voor de duur van drie maanden gesloten, de lokalen voor de duur van een half jaar.

In de woning aan de Dieterderweg in Susteren is op 20 november 2018 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit 359 planten, zogenaamde hennepstekjes. De sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden.

In het lokaal gelegen aan de Rafaëlweg in Susteren is op 31 oktober 2018 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond in totaal uit 1363 planten. In het andere lokaal aan de Rafaëlweg in Susteren is op 8 november 2018 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen, de plantage bestond in totaal uit 1344 planten. Deze sluitingen zijn op het lokaal bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze lokalen en bijbehorend erven te betreden.

Burgemeester Hessels zegt over de eerste drie sluitingen in het nieuwe jaar: “Een henneplantage is nooit onschuldig. Vaak legt men hiervoor onbetrouwbare elektrische installaties aan, waarin een groot brandgevaar schuilt. Het is dus niet alleen gevaarlijk voor de kweker, maar zeker ook voor de omgeving”.

De sluitingen zijn conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016 verricht.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *