Verrassend Thorna | Cultura Café

Ook in het nieuwe jaar trakteert Torna | Cultura haar gasten op culturele programma’s vol vaart en variatie, boeiende podiumgasten en verrassende presentaties. Het eerste Torna | Cultura – Café in het nieuwe jaar vindt plaats op zondag 20 januari om 14.30 uur in Café-Restaurant Aod Thoear. Henk van Neerven is de gastheer. Entree € 5,00.

Van de viering ‘290 jaar Brandprocessie Thorn’, zoals die op zondag 14 oktober 2018 in Thorn plaatsvond, zijn filmopnames gemaakt. Van het beeldmateriaal zijn een tweetal films geproduceerd. De ene is een integrale weergave van het toneelstuk ‘De Processie’. De andere is samenvatting van de viering in de Abdijkerk, zegening van de koorkap en de Brandprocessie door de historische kern van Thorn. Deze laatste film beleeft in het Torna | Cultura – Café zijn première.

Ton Eyssen won de allereerste editie ‘InBeeld’, een tweejaarlijkse wedstrijd voor de beeldende amateurkunst in Limburg. 270 amateurkunstenaars stuurden daarvoor een kunstwerk in. Het creëren van een fantasiebeeld, gevormd door fictie en non-fictie, is voor Ton Eyssen zijn grootste inspiratie. Bij het maken van beelden fascineert het hem hoe hij ze technisch in elkaar kan monteren. Symboliek en verhalen vormen zijn drijfveer bij het samenstellen van zijn objecten en assemblages.

Wegens groot succes tijdens hun Winter Concert op 30 december jl. in de St.-Stephanuskerk in Heel is het a capella ensemble Southern Voices op veler verzoek uitgenodigd om ook in Thorn op te treden.
Southern Voices wordt gevormd door de sopranen Eline van den Broeke, Elmy Kremer en Aukje Pijper. Ze zullen een gevarieerd repertoire ten gehore brengen. Ze combineren klassieke met moderne muziek en dit leidt tot een verbluffend resultaat met een unieke homogene klank.

Oma worden is een mijlpaal in het leven. Maar wat als het een ‘baan’ wordt met allerlei verplichtingen en opvoedregels waar je je aan moet houden? In de monoloog ‘Ich bèn Oma’ vertelt Rezie Vrancken op een ludieke en humoristische manier over het moderne oma-schap, over de verschillen met ‘vreuger’ en over de steeds meer voorkomende granny burn-out.

Riky Simons-Julicher, lid van de ‘Sjrieverskrink Midde-Limburg’, draagt een gedicht voor. Spelen met taal is hét kenmerk van haar dialectwerk.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *