Burgemeester Jos Hessels trots op 'zijn carnavalsgemeente'

Het smalste stukje Nederland, zoals Echt-Susteren zich graag neerzet, is op het gebied van carnaval veelzeggend. Burgemeester Jos Hessels kan het kleurrijk samenvatten.

“Let op, we maken een rekensom”, aldus de burgervader van Echt-Susteren. “Er zijn in Nederlands-Limburg zes provinciale titels op carnavalsgebied te winnen: het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer LVK, het Alternatief LVK 2019, het Groot Limburgs Buuttekampioenschap voor respectievelijk volwassenen, jongeren en jeugd en het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes. Op dit moment zijn alle zes titels in handen van Het Smalste Stukje Nederland, waarvan vijf in de Gemeente Echt-Susteren”, aldus Jos Hessels.

Hij noemt ze maar wat graag op: “Spik & Span uit Susteren (LVK), Zaate Hermenie Dikke Neut uit Koningsbosch (ALVK), Bas van Neer uit Susteren (buuttekampioen volwassenen), Eva Dewaide uit Susteren (jongerenbuuttekampioen) en Isa Meuwissen uit Hingen (jeugdbuuttekampioen). En dan nog Zaate Hermenie ‘Mörge Geit Baeter’ Bor BCL(LKZH 2018 Zjwame), óók uit Het Smalste Stukje Nederland, maar net aan de andere kant van de gemeentegrens in Born (Gemeente Sittard-Geleen).”

Hessels maakte de vergelijking, naar aanleiding van het winnen van het Buuttekampioenschap, vrijdag 11 januari, van Bas van Neer uit Susteren. “Wat een feest”, aldus burgemeester Hessels, die ook nog eens voorzitter is van carnavalsbond BCL.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *