Een date met de gemeente Kinrooi (video)

Onder het motto “een date… met onze diensten” werken de meeste gemeentelijke diensten van de Gemeente Kinrooi vanaf 2019 enkel nog op afspraak. Drie soorten dates zijn mogelijk vanaf nu: een online date, een speeddate en een echte afspraak.

Voor sommige zaken hoeft men niet meer naar het gemeentehuis te komen. Met het digitaal loket of e-loket of Mijn DOSSIER – de online toepassing van het rijksregister – én je e-ID in een kaartlezer kan men verschillende documenten en bewijzen van thuis uit regelen, zoals bijvoorbeeld een bewijs van woonst of leven. Ook de aanvraag van een uittreksel uit het strafregister of een melding voor de technische dienst kan via het digitaal loket op www.kinrooi.be gebeuren.

Voor zaken of producten die de gemeentelijke diensten binnen de 5 minuten kunnen afleveren, kan men zonder afspraak terecht aan de snelbalie in het gemeentehuis. Dat kan enkel tijdens de openingsuren, iedere werkdag van 8.30 tot 12.00 uur, dinsdag van 13.00 tot 19.00 en woensdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Het gaat dan om snelle handelingen zoals het afhalen van een e-ID, kids-ID, rijbewijs, enz… Let wel: om deze zaken aan te vragen is wél een afspraak nodig.

Voor alle zaken of producten die langer dan 5 minuten in beslag nemen, moet men voortaan op voorhand een afspraak maken. Het gaat dan bijvoorbeeld over de aanvraag van diverse documenten (e-ID, kids-ID, internationaal paspoort, rijbewijs, …), de aangifte van geboorte, huwelijk of overlijden, het bespreken van een bouwdossier, info over bouwen of verkavelen, enz…

Een volledig overzicht van deze producten vindt u hier.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *