Opening Jeugdzorgcentrum Kajo voorbode voor nieuwe locatie in Maaseik (video)

Het Jeugdzorgcentrum Kajo in Bree, dat afgelopen vrijdag werd geopend door minister Jo Vandeurzen, zorgde ook voor een primeur: Na de realisatie van deze nieuwbouw in Bree zal men in Maaseik, waar men naast Bree en Kinrooi ook actief is, een nieuwe locatie gaan opzetten. “We plannen dat we daar over vijf jaar de eerste kinderen kunnen verwelkomen”, aldus directeur Jan Vandeberg van Jeugdzorgcentrum vzw.

De nieuwe locatie van het Jeugdzorgcentrum in Bree is gerealiseerd dankzij een samenwerking met Ons Dak. Na een voorbereiding van vijf jaar was het vrijdag 11 januari eindelijk zover. “Het laatste anderhalf jaar heb ik wekelijks werfvergaderingen gehad waarvan het resultaat nu zichtbaar is”, aldus de directeur.

Het Jeugdzorgcentrum vzw is actief in Bree, Maaseik en Kinrooi. “Dit nieuwe gebouw in Bree biedt veel comfort, dat past bij de tijd van nu”, aldus Jan Vandeberg.

De organisatie zal een reorganisatie gaan doorvoeren. “We zullen van drie leefgroepen van twaalf jongeren naar vier leefgroepen van negen jongeren gaan”, zo vervolgt directeur Vandeberg.

Tevens meldt Jan Vandeberg dat de organisatie in Maaseik ook bezig is met een nieuwe locatie. “De gebouwen waar we nu gebruik van maken zijn ruim vijftig jaar oud en voldoen niet meer aan de door ons gestelde criteria”, aldus Vandeberg, die laat weten dat dit in 2024 gerealiseerd moet zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *