Trofee voor Publieksprijs bij Bronzen Eikenblad van lokaal origine

De Maaseiker kunstenaar Jan Winkels heeft het kunstwerkje dat naar de winnaar van de Publieksprijs gaat, komende vrijdag tijdens het Bronzen Eikenblad van UNIZO Maaseik, ontworpen.

Winkels ontwierp het kunstwerkje voor de tentoonstelling Quo vadis, Maaseik?, een kunstproject in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar. Daarin kozen kunstenaars voor de vlucht vooruit en riepen creatieve en wakkere burgers op om eigenzinnig en constructief deel te nemen aan politiek.

Het kunstwerk is een boompje. Dit vormt volgens Jan Winkels een nieuw symbool voor de stad (groot) Maaseik. Het object is vervaardigd uit Maasklei en is een allegorie voor hoop en verwachting. Het geeft het verlangen aan voor mooie vruchtbare jaren. Het is bovendien een zinnebeeld voor levenskracht en vitaliteit.

De genomineerden, aanstaande vrijdag zijn Het Warredal uit Neeroeteren, De Sjeiven Dörpel uit Aldeneik en Davy Swennen Schrijnwerkersbedrijf uit Neeroeteren.

Op vrijdag 18 januari kunnen ondernemers uit Maaseik, Opoeteren en Neeroeteren getuige zijn van de bekendmaking van de Ondernemer van het jaar 2018 en de winnaar van de Publieksprijs. Zij zetten respectievelijk Het Bronzen Eikenblad en ‘t Buimke in de trofeeënkast. De feestelijke avond vindt dit jaar plaats in Café De Beurs in hartje Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *