Netwerkbijeenkomst prokkelweek in Nederweert

Op 24 januari vindt in Nederweert de jaarlijkse prokkelnetwerkbijeenkomst plaats voor de provincie Limburg. Een prokkel is een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Deze prikkelende ontmoetingen bevorderen de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Wethouder Cuijpers (o.a. sociale domein) is verheugd dat Nederweert gastgemeente is. “Ik hoop dat veel mensen zich opgeven voor de bijeenkomst. Het belooft een inspirerende dag te worden.”

Jaarlijks is er een prokkelweek. Een week, bedoeld als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. In alle provincies vindt in aanloop naar die week een netwerkbijeenkomst plaats. Voor de regio Limburg is dat in de gemeente Nederweert. Tijdens de bijeenkomst kan iedereen zich laten inspireren door andere prokkelaars en ontdekken wat je met prokkelen kunt doen.

Vorig jaar won eettafel ‘Onmoeten doet Groeten’ met het initiatief ‘Bakken, knippen en plakken’ een zilveren prokkel. Deze activiteit is in samenwerking met het Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie), Dörpsoverlek Ni-jwieërt, PSW en de gemeente Nederweert gerealiseerd. Er vond een feestavond plaats waarbij de deelnemers aan de slag gingen met het maken van placemats. In heel Nederland waren er zo’n 400 prokkels. Hieruit rolden 14 nominaties, verdeeld over drie categorieën: Prokkelen in de Samenleving, Mensenrechten Prokkel en Innovatief.

Door de activiteit ‘Bakken, knippen en plakken’ namen meer mensen met een verstandelijke beperking deel aan de eettafel dan gebruikelijk. “Ik zat bij ze aan de tafel en zag ze genieten”, aldus Mia Smeets die de eettafel vaker bezoekt. Gerda Tesink vrijwilliger van de eettafel vertelt dat bijna iedereen mee deed. “De feestavond was ontzettend gezellig, er hing een hele fijne sfeer.”

Iedereen kan meedoen en het kan overal plaatsvinden. Prokkelen kan een ontmoeting zijn tussen twee mensen maar ook tussen meerdere mensen en/of in groepsverband. Activiteiten samen met organisaties, buurten, bedrijven, zorginstellingen, woningcorporaties, brandweer e.d. Veel is mogelijk.

De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van 15.00 tot 17.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *