Rundje Roondj Rooj

Sinds 23 december is er een goedgekeurde nieuwe geocaching-route gemaakt rondom Stramproy. Deze elf kilometer lange wandeltocht loopt men met een mobiele telefoon of een GPS. Bij de wandeling kan men de elf verborgen schatten zoeken.

Als men de elf schatten weet te vinden, heeft men elf nummers verzameld om tot het coördinaat van de bonus te komen. Bij deze bonus kan men travelbugs (een soort sleutelhanger) vinden die men mee mag nemen en weer in een andere schat achter kan laten. Zo reizen de travelbugs verder over de wereld.

Overigens moet men creatief zijn om die schatten daadwerkelijk tevoorschijn te krijgen, maar dat weten geocachers wel. Men loopt langs de Sjans, de Vloot, het Romeins Kruus, de Grensweg, het Aoreven, Crixstraat, de Vlinder het Fluppe Buske en de Breijvin Kapel. Echt een rundje roondj Rooj!

Op de website www.geocaching.com staat alle info over deze nieuwe wandeling, die onder het betaalde deel van geocaching valt. Inmiddels zijn er al diverse wandelaars die de tocht gelopen hebben. Deze tocht is gemaakt door Yvonne en Monique Sniekers, met Miranda Brouns.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *