Dorpenoverleg STAS over woningcoöperaties en klimaatdoelstellingen

Al sinds diverse jaren hebben de dorpsraden van Weert een onderling overleg. Swartbroek, Tungelroy, Altweerterheide en Stramproy vormen zo het STAS-overleg. Samen met gemeente, Punt Welzijn. Politie en Wonen Weert worden ‘dorpse thema’s’ besproken. Die zijn vaak toch wat anders dan de thema’s voor een stadswijk, als Leuken, Moesel of Fatima. Afgelopen week was dat overleg weer in Tungelroy. Er is gesproken over de opdracht aan woningcoöperaties om de klimaatdoelstellingen te gaan invullen.

Ook Woningbouwvereniging St. Joseph uit Stramproy heeft stevige ambities om het dorp CO2-neutraal te krijgen, in ieder geval daar flink op in te zetten. Door de gemeente werd het thema ‘nieuwbouw in de dorpen’ besproken. Alle dorpen moeten leefbaar blijven, en overal zal ook gebouwd worden. In Stramproy lopen nu plannen voor in totaal 83 wooneenheden.

Vervolgens kwam de glasvezel ook ter sprake. Met name de andere dorpen willen die ook graag zelf in de dorpen krijgen, niet alleen ‘buitenaf’. Dat zal wellicht ook gaan lopen. Stramproy heeft al glasvezel, dus hier is men reeds voorzien.

Tot slot lichtte Punt Welzijn kort het thema ‘vergrijzing’ in de dorpen toe, en komt er vanuit diverse instanties ook veel aandacht voor de thema’s ‘eenzaamheid’ en ‘armoede’. Doel daarin is om ook in de dorpen Swartbroek, Tungelroy, Altweerterheide en Stramproy zoveel mogelijk mensen te laten mee doen, en gebruik te laten maken van voorzieningen om uit armoede te komen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *