ZeZijnZo wil ouders uit hun comfortzone halen (video)

Gestart als ‘voor en door ouders’, middels een praatgroep, is ZeZijnZo, uitgegroeid tot een organisatie die zich ook op kinderen richt. Wendy Gerets uit Bree startte het initiatief op en heeft sinds acht maanden met enkele vertrouwelingen om haar heen een vzw opgericht. “Dit hebben we gedaan om meer armslag te krijgen”, zo vertelt ze.

De organisatie is bedoeld voor gezinnen waar ‘autumn’ kinderen in zitten. “Autumn” kinderen leven in een wereld die voor hun immens groot is, gevuld door hun eigen visies en denkpatronen. Het zijn kinderen met ADHD, ASS, gedragsproblemen en zo meer. Voor ouders is het belangrijk om onszelf uit te nodigen in hun wereld om te begrijpen hoe ‘autumn’ kinderen zich voelen, hoe zij het leven ervaren en waarmee wij, als ouder, rekening mee moeten kunnen houden zodat heel het gezin een veilige omgeving wordt en er een stabiel evenwicht gecreëerd wordt tussen ouder en kind”, aldus Wendy die vanuit haar privé-situatie weet waarover ze praat.

De vzw organiseert diverse activiteiten, met Sinterklaas, Pasen, in de zomer en meer. “Op 15 juni willen we een groot evenement organiseren voor alle belangstellenden uit de regio”, zo vervolgt ze. Maar voor niets gaat de zon op. “We zijn op zoek naar sponsoren en welwillenden die ons een steuntje in de rug willen geven”, zo vervolgt Wendy Gerets.

“We hebben ook een mascotte, ‘Zizo’, die is op activiteiten aanwezig maar ook als er bezoekjes thuis afgelegd worden, bij kinderen die net uit het ziekenhuis zijn gekomen”, aldus Wendy.

Online is er informatie terug te vinden over ZeZijnZo. “Ik hoop dat we mensen uit hun comfortzone kunnen halen. We organiseren activiteiten geheel vrijblijvend en merken dat deelnemers er veel positieve energie uit putten”, zo besluit Wendy Gerets.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *