Inschrijving Brökwagters-optocht geopend

Met de start van het carnavalsseizoen is ook de opening voor inschrijving voor de Brökwagters-optocht geopend. Op dinsdag 5 maart trekt de jaarlijkse stoet weer door de straten van Boshoven.

Een van de hoogtepunten van het programma van VV de Brökwagters is de jaarlijkse carnavalsoptocht. Traditiegetrouw neemt een bonte afwisseling van eenlingen, jeugdgroepen, volwassen groepen en wagens deel aan de optocht op carnavalsdinsdag. Deelname of bezoek aan de optocht op de laatste dag van de carnaval is vaste prik voor vele liefhebbers. De optocht wordt voorgegaan door de wagen van de jeugdprins of -prinses en natuurlijk afgesloten door de grote prins.

De optocht begint om 14.00 uur op de Boshoverweg ter hoogte van het Brökwagterspeliês, waartoe Zaal Don Bosco tijdens de carnavalsseizoen is omgedoopt. Via de St. Luciastraat, Kevelaerstraat, St. Odastraat, St. Apolloniastraat en Hogenakkerstraat loopt de optocht rond, om op het kerkplein te ontbinden. Om 19:00 uur volgt de prijsuitreiking in het Brökwagterspeliês.

Deelnemen aan de optocht is voor iedereen mogelijk, ook als je niet op Boshoven woonachtig bent. Aanmelden kan door het digitale formulier op www.brokwagters.nl te gebruiken. Voor elke optochtdeelnemer wordt er door de Brökwagters een prijs beschikbaar gesteld. Uiteindelijk strijden de deelnemers van de verschillende categorieën voor de befaamde Gouwe Brök, de prijs voor degene met de meeste jurypunten, of de Knauwelprieës, waarmee de grappigste act wordt beloond.

Een fotoreportage van de optocht van 2018:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *