Restauratie Heykeshoeve Ell van start

In de periode januari 2019 tot februari 2020 wordt er aan de Baldersstraat 1 in Ell gewerkt aan de restauratie en verduurzaming van het rijksmonument Heykeshoeve. Daarmee gaat er voor de stichting Op Herme een lang gekoesterde wens in vervulling, want vanaf 2013 lagen er al plannen op tafel om de restauratie en herbestemming van de Heykeshoeve te Ell te realiseren.

Gelukkig is het nu mede dankzij een monumentensubsidie van de Provincie Limburg en een subsidie uit het Groenfonds van de gemeente Leudal gelukt om de hoeve te restaureren. Tevens worden schuur en bakhuis van de hoeve omgebouwd tot multifunctionele ruimte voor het uitvoeren van allerlei vormen van dagbesteding, het verzorgen van workshops en het geven van muziekconcerten. In de dienstbodewoning met bakhuis zullen twee woon-units voor kamertraining komen.

Door het uitvoeren van deze activiteiten zal zorgaanbieder ‘Heykeshoeve’, nog beter dan nu het geval is, in staat zijn haar aanbod voor wonen, zorg, muziek en paardrijden aan te bieden aan kwetsbare kinderen die dat nodig hebben. Het buitenthuis zijn, de muziekoptredens en de omgang met de dieren zijn ook de ingrediënten die er voor zorgen dat de kwetsbare kinderen die vertoeven op de hoeve meer zelfvertrouwen krijgen en leren hun talenten te ontwikkelen. De voorgenomen restauratie, herbestemming en verduurzaming van de monumentale hoeve zal daartoe na realisatie zeker toe bijdragen.

De restauratiewerkzaamheden worden uitgevoerd door C.T. Bouw uit Nederweert. Nol Hermans Architecten uit Weert begeleidt de restauratie en is ook verantwoordelijk voor het ontwerp. Conceptontwikkeling en subsidiebegeleiding waren in handen van Rene Schreurs van Ristore BV . Hij zorgt ook voor de verdere afhandeling van het project richting opdrachtgever en financiers.

Foto: Dorpsraad Ell

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *