Drugsbusje gestopt

Politie

Dankzij een zeer oplettende getuige heeft de politie woensdagochtend in Budel twee arrestaties verricht. De twee mannen werden opgepakt nadat in een busje tientallen liters aan chemische stoffen voor de productie van drugs werden ontdekt.

In de buurt van de Stationsweg in Budel-Schoot zag een man twee personen in de weer bij een busje en een auto. Hij vertrouwde de situatie niet, waarschuwde de politie en gaf een goede beschrijving van de voertuigen. Op de Randweg-Oost zagen agenten het busje rijden en een stukje verderop kreeg de auto een stopteken.

Synthetische drugs
In de laadruimte van de bus stonden vijf vaten met een onbekende, chemische vloeistof. De geur was zo sterk dat een agent last kreeg van zijn ademhaling. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) deden onderzoek en concludeerden al gauw dat het hier ging om tientallen liters grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. De bestuurder van het busje werd daarop direct aangehouden.

Tweede aanhouding
Dankzij een goede beschrijving van de andere auto die door de getuige was gezien, werd even later in België een tweede verdachte opgepakt in de gemeente Pelt. De chemische stoffen werden afgevoerd door de specialisten. De recherche begon een onderzoek naar de vangst.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *