Lezing Natuur en Landschap door fotograaf Bob Luijks

Bob Luijks is fulltime professioneel natuurfotograaf uit Limburg. Op maandag 28 januari houdt hij een lezing onder de titel ‘Natuur en landschap in Midden-Limburg’ in zaal Oad Thoear te Thorn.

Vanaf zijn geboorte in 1980 was hij altijd al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom. Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je tegenwoordig terug in de foto’s van Bob.

In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties.

Aan het eind van 2013 zag het gratis digitale tijdschrift Limburg in Beeld het levenslicht. Met dit kwartaalmagazine probeert Bob iedereen enthousiast te maken voor zijn grootste passie: Limburg. Met deze voorliefde laat Bob zien dat je niet altijd ver van huis hoeft te gaan voor bijzondere foto’s. Respect voor de natuur staat voorop in het werk van Bob. Een deel van de inkomsten vloeit dan ook terug naar natuurbehoud. Alle foto’s komen tot stand dankzij kennis en veel geduld.

Tijdens de presentatie geeft Bob een kijkje achter de schermen. Verder zal hij vooral vertellen over de vele bijzondere plekjes, planten en dieren die hij tijdens zijn werk tegenkomt. We zullen versteld staan van de enorme variatie in ons Midden-Limburg. Bob heeft oog voor zaken waar we iedere dag aan voorbij gaan.

De lezing start 28 januari om 20.00 uur.

Foto: Bob Luijks

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *