Lichtgevende brigadierbordjes voor gemachtigde opzichters in Hamont-Achel

Veiligheid is belangrijk; dat weten de gemachtigde opzichters maar al te goed. Door weer en wind zorgen zij ervoor dat kinderen veilig kunnen oversteken wanneer ze onderweg zijn naar school of wanneer ze net terug naar huis gaan. Maar ook hun eigen veiligheid tijdens de donkere dagen is belangrijk. Nu hebben ze soms handen te kort: hun seingeversbordje in de ene hand, een lichttoorts in de andere, eventueel een paraplu wanneer het regent… Om dit probleem de wereld uit te helpen en om de zichtbaarheid van de opzichters in het verkeer te verhogen, kocht de stad Hamont-Achel een 60-tal brigadierbordjes met ledverlichting aan.

De 70 gemachtigde opzichters die Hamont-Achel rijk is, zullen allemaal gebruik kunnen maken van het vernieuwde seingeversbordje. Niet elke opzichter krijgt echter een eigen exemplaar. Bij De Horizon en op ‘t Lo zijn er twee uitrustingen beschikbaar voor meerdere personen. Zij staan immers dagelijks aan de schoolpoort en kunnen de bordjes makkelijk met elkaar delen. De Achellier en De Robbert werken met vrijwilligers op verschillende locaties, waardoor zij over een individuele uitrusting beschikken.

Deze week ontvingen de eerste gemachtigde opzichters hun lichtgevend seinbordje uit handen van schepen van Openbare Werken Bèr van de Schans.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.