Opening cultuurhuis Plats in Echt

Het nieuwe cultuurhuis aan de Plats in Echt wordt op zaterdag 19 januari feestelijk geopend. Dan wordt ook de nieuwe naam van het gebouw bekend gemaakt.

Het voormalige raadhuis aan de Plats is in 2016 door de gemeente overgenomen en is in 2018 verbouwd tot een multifunctioneel cultuurhuis met zaal. De wethouders Peter Pustjens en Peter Ruijten zijn trots op het resultaat. “Met de zaal in het Connect College erbij kunnen er in Echt zowel grote als kleinere voorstellingen worden opgevoerd.”, zeggen de wethouders. De zaal in de Plats krijgt een capaciteit van 200 zitplaatsen of 400 staanplaatsen.

In het rijksmonument komen een aantal vaste gebruikers te zitten. Zo gaat de Koninklijke harmonie St. Caecilia de zaal gebruiken voor repetities en uitvoeringen en blijft het Museum van de Vrouw is ook prominent aanwezig in het gebouw, met nieuwe voorstellingen. Ook de heemkundevereniging Echter Landj, Veldeke en de Stichting Edith Stein worden er gevestigd.

De officiële opening wordt om 14.30 uur gedaan door vertegenwoordiger(s) van de provincie en de gemeente. Na afloop van deze besloten bijeenkomst worden de deuren voor iedere geïnteresseerde geopend. Dit is van 17.30 tot 19.30 uur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.