Projecten van leerlingen van Mosa-RT geselecteerd voor ruimte-project

Tien leerlingen van Scholengemeenschap Mosa-RT uit Maaseik zijn met twee projecten geselecteerd voor Asgard IX en mogen hun experiment naar de ruimte sturen. Ze gaan hiervoor drie dagen naar het Planetarium in Brussel.

Asgard IX is een initiatief van Esero Belgium (European Space Education Research Office). Tijdens het project, dat gedurende drie dagen doorgaat in Brussel, sturen de leerlingen een experiment naar de stratosfeer op ongeveer 30 kilometer hoogte. De omstandigheden op deze hoogte zijn gelijkaardig met deze op Mars.

Twee teams van de school zijn geselecteerd: Team 1: The last Breath: de leerlingen gaan onderzoeken of waterpest, cyanobacteriën en algen evenveel zuurstof produceren op Mars als op de aarde. Team 2: Killer instinct: met dit experiment willen de leerlingen nagaan welke factor het meest dodelijk is voor waterbeertjes (temperatuur, druk, straling, licht,…).

Elk team bestaat uit vijf leerlingen en één leerkracht. Het is een internationaal project, waardoor er ook scholen uit onder meer Polen, Spanje, de VS, het Verenigd Koninkrijk en Angola meedoen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.