Weert stemt in met verhuizing De Tup naar Nassaulaan

De gemeente Weert wil in principe meewerken aan een verplaatsing van cafetaria De Tup van de Maaseikerweg (Budget Tankstation) naar de Nassaulaan. Het cafetaria wil zich vestigen in het pand van de voormalige Apotheek aan de Nassaulaan. De cafetariahouder heeft van de eigenaar van het pand dat hij momenteel huurt, te horen gekregen dat de verhuurders op deze plek tot een herontwikkeling wil komen.

De gemeente Weert laat bij het besluit om met de verplaatsing in te stemmen vooral meewegen dat hierdoor een bedrijf kan blijven voortbestaan en de betrokken cafetariahouder en zijn personeel hun baan kunnen behouden. Daarbij weegt de gemeente nadrukkelijk ook mee dat aan de Nassaulaan de ruimte voor parkeren feitelijk krap is maar ook de vroegere apotheek trok veel autoverkeer aan. Verder komt er door een verplaatsing van het bedrijf een eind aan de leegstand die al jaren duurt.

Vanuit de omgeving heeft de gemeente verschillende signalen ontvangen dat men de vestiging van een cafetaria als ongewenste ontwikkeling ziet. De gemeente moet echter een algemeen belang dienen. Op voorhand kan niet worden aangegeven dat het cafetaria tot onoverkomelijke problemen leidt. Leegstand leidt uiteindelijk ook tot verpaupering en sociale onveiligheid.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.