Voordracht over religie in Maaseik

De Pater Sangerskring Maaseik organiseert op woensdag 6 februari een voordracht over religie in Maaseik. Het thema, ‘Religie: psychologie en/of sociologie – Niets is zwart-wit’, wordt door de heer dr. Jos Verbeek luister bijgezet.

Maaseikenaar Jos Verbeek is een bevlogen verteller die bijzonder geïnteresseerd is in alles wat de mens drijft en hoe hij daarmee omgaat in zijn leven. De invloed van geloof en wetenschap daarbij zijn in deze tijden voorwerp van discussie en vaak van conflicten.

Verbeek wil de aanwezigen onderhouden over de ontstaansgeschiedenis van religie in het algemeen, een beschouwing over de drie grote monotheïstische godsdiensten: Jodendom, Christenen en Islam. Maar hij releveert ook een weerspiegeling over de rol van religie voor de mens en voor de mensheid, thema’s die als vanzelf wat door elkaar lopen.

De bijeenkomst op 6 februari vindt doorgang in ‘De Beurs’, aan de Markt in Maaseik, om 20.00 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *