Initiatief voor een vervangwinkel in Maaseik

Er is een lokaal initiatief om een vervangwinkel in Maaseik te gaan realiseren. De initiatiefnemers geven aan dat er ruimte is op de Bosstraat en dat men met het Stadsbestuur en makelaars en eigenaars om de tafel wil gaan zitten om het voorstel te bespreken.

“Uit het Locatus-leegstandsrapport blijkt dat gemiddeld 10.3 % van de handelspanden leegstaat in ons land. Een verdubbeling sinds de publicatie van het eerste rapport in 2008. In Maaseik ligt dat aantal nog hoger en is er werk aan de winkel. Afgelopen maand hebben wij, na het ontruimen van onze kerstwinkels op de Bosstraat, contact gehad en gesprekken gevoerd met stadsdiensten en vooral makelaars en eigenaars. Wij proberen hen te overtuigen van ons concept van vervangwinkels”, aldus de organisatie.

Het blijkt geen gemakkelijke opgave te zijn, zo laat men weten. “Ondanks onze positieve testcase met de Maaseiker kerstwinkel en de nood om, op korte termijn, leegstaande panden in te vullen. We blijven volharden om in februari de eerste vervangwinkel te kunnen openen en roepen iedereen op om, waar mogelijk, een bijdrage te leveren tot het wegwerken van leegstand in de binnenstad”, zo besluit men.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *