Start van Buurt Preventie Team Stramproy

Pastoor Greymansstraat Stramproy

In Stramproy is al enkele jaren een Buurt Whats App groep actief, op voordracht van de veiligheidscoördinator van de gemeente Weert. Deze groep kan elkaar snel waarschuwen, en bij verdachte situaties de politie waarschuwen. Men gaat nu een stapje verder door het instellen van een Buurt Preventie Team.

Verder doet die groep niets, het gaat om het snel inroepen van de sterke arm bij situaties die zich daarvoor lenen. Dat is in 2018 in totaal 5 keer gebeurd. Een verdergaande stap is de werkwijze van een buurt preventie team. Dat zijn mensen die in een kleine groep regelmatig verschillende routes lopen die een uur duren. Tijdens het lopen worden door de gemeente Weert beschikbaar gestelde hesjes gedragen en zaklampen gebruikt.

Men kijkt rond naar onveilige situaties. Bijvoorbeeld niet afgesloten fietsen voor het huis, in auto’s zichtbaar materiaal dat tot diefstal kan uitnodigen, deuren die duidelijk openstaan, enzovoort. Na beëindiging van de ronde wordt er een rapportage opgesteld, die naar de wijkagent en de Beleidsadviseur Integrale Veiligheid & Leefbaarheid gaat.

Voor de rapportage wordt een standaardformulier gemaakt, zodat er eenduidige rapportages komen. Afgelopen donderdag is besloten dat met een dergelijke groep begonnen wordt in Stramproy. Afgesproken is dat de eerste ronde wordt gemaakt op 28 februari vanaf 20.00 uur. De gemeente Weert houdt toezicht op deze groep, en zal worden gevraagd een flyer rond te sturen om het maken van rondes door het dorp opnieuw onder de aandacht te brengen. Daarmee kunnen mensen die aan degelijke activiteiten mee willen doen, zich alsnog aanmelden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *