DUS Weert wil Pas op de Plaats voor sloopplan Microhal Moesel

stadhuis gemeentehuis weert

De fractie van politieke groepering DUS dient woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Weert een motie in waarin DUS vraagt om pas op de plaats te maken met de plannen voor sloop van de Microhal van Moesel. De gemeente heeft inmiddels de gebruikers van deze sporthal laten weten dat ze binnen enkele weken naar elders moeten verkassen. Ook de huur voor het bij de sporthal horende café en van een ontmoetingsplek van ouderen is opgezegd.

DUS Weert staat op het standpunt dat er eerst duidelijkheid moet komen over een andere maatschappelijke voorziening binnen Moesel voordat de gemeente alle contracten opzegt en de accommodatie sloopt. Er is, volgens DUS in de motie, nu een situatie ontstaan waarbij het volstrekt onduidelijk is wat het gemeentelijk accommodatiebeleid gaat worden op Moesel. Dus vindt dat het wenselijk is dat er éérst duidelijkheid komt over dat toekomstige accommodatie binnen deze grote stadswijk.
Van het College van B en W vraagt DUS pas op de plaats te maken en geen onomkeerbare stappen of besluiten te nemen. Op korte termijn wil men dat aan de Gemeenteraad een Plan van Aanpak en stappenplan wordt voorgelegd over de accommodatieproblemen op Moesel Tot dat plan er is moet de opzegging van het huurcontract en de gebruiksovereenkomst van de gebruikers van de sporthal opgeschort worden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *