Jonge ondernemers tussen de kuikens (video)

De pluimveesector heeft het niet altijd even gemakkelijk. Toch zijn er jongeren die in deze sector werkzaam zijn. Jolien Driessens en Swen Lamers zijn de uitdaging aangegaan om te starten met een nieuw pluimveebedrijf in Molenbeersel. Hoewel er pas één van de twee stallen operationeel is, heeft men er toch al een hele hoop kuikens in zitten.

De stallen op de Haelderheidestraat in Molenbeersel konden snel gerealiseerd worden. Op 1 november vorig jaar werd gestart met de buitenbouw, op 10 januari dit jaar zaten de eerste kuikens in de stal. Die stallen zijn overigens heel modern, met de laatste technieken. Zo werkt men met een warmtewisselaar in de beide stallen. De kuikens zelf zitten in de ruime stal voor een korte periode.

Eén stal is reeds in gebruik, de andere is nog niet bedrijfsklaar, maar dat heeft dan ook als reden dat men deze ruimte zal gaan gebruiken voor een opendeurdag die door zal gaan op vrijdag 1 maart vanaf 17.30 uur.

Foto’s: Anoek Franssen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *