Nieuwe opzet voor Weerter weekmarkt

Markt

Een weekmarkt waar foodkramen en non-food kramen door elkaar staan en die wordt opgesteld op een loopcircuit van de Nieuwe Markt, Van Berlostraat en Langstraat naar de Meikoel. Daarnaast een centraal smulplein, een plek op de weekmarkt waar het publiek direct bij de kraam een hapje kan eten en terrasjes vooral aan de Markt en Korenmarkt. Dat zijn de meest opvallende aanpassingen die de gemeente Weert wil doorvoeren om de zaterdagse weekmarkt in Weert nieuw leven in te blazen.

Het gaat al langer niet goed met de zaterdagmarkt in Weert. Er zijn steeds vaker lege plekken op de markt en de gemeente Weert slaagt er ook niet in om nieuwe kooplieden voor de Weerter markt te interesseren. Het kooppubliek klaagt over weinig sfeer en te weinig variatie in het aanbod van koopwaar. Echte spraakmakende marktlieden, die er vroeger wel waren, ontbreken anno 2019 op de Weerter warenmarkt. De Weerter weekmarkt is behoorlijk ingeslapen.

De nieuwe lay-out en een nieuwe aanpak van de markt moet er volgens wethouder Tessa Geelen echter voor zorgen dan de markt weer gaat leven en weer een trekker van formaat wordt. Voor zowel de kooplieden alsook voor de bezoekers. De gemeenteraad van Weert gaat in maart over het reddingsplan praten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *