Grote belangstelling eerste brainstormavond toekomst kerkgebouwen

Ruim 130 aanwezigen waren dinsdag 5 februari naar de eerste brainstormbijeenkomst gekomen om te brainstormen over de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente Kinrooi.

In vier sessies wordt er, onder leiding van Rick de Leeuw, gesproken over de toekomst van de kerkgebouwen van Geistingen, Ophoven, Kinrooi en Kessenich. De aftrap in Geistingen, gisteravond, bracht veel ideeën naar voren.

Er vinden nog enkele brainstormavonden plaats, op dinsdag 12 februari (in de kerk van Kinrooi), dinsdag 19 februari (in de kerk van Ophoven) en dinsdag 26 februari (in de kerk van Kessenich), telkens om 20.00 uur. Aangezien de kerk van Molenbeersel voorbestemd wordt als hoofdkerk voor de erediensten is het zoeken naar een her-of nevenbestemming hier niet aan de orde.

Met de input van de brainstormavonden gaat het studieteam, in combinatie met de werkgroep kerkenbeleidsplan en de gemeente Kinrooi, aan de slag om de haalbaarheid van de geopperde voorstellen te onderzoeken. Eind april is een opvolgingsmoment voorzien om de resultaten van dit studiewerk voor te stellen aan de gemeente. Iedere inwoner van de gemeente is welkom.

Foto’s: Marleen Linssen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *