Okra-leden trefpunt Beek geïnformeerd over ‘Senioren en veiligheid'

Onlangs volgden 33 leden van Okra-Beek een vorming ivm diefstal- en brandpreventie. Limburg is een provincie waar het goed leven is, voor alle leeftijden. Wat dit ‘goede leven’ precies inhoudt, kan voor ieder van ons verschillen, maar iedereen hecht belang aan zijn eigen veiligheid en welbevinden. Zich veilig kunnen bewegen in het verkeer, genieten van een actief en sociaal leven, in gemoedsrust je dagelijkse zaken kunnen behartigen, zijn dingen die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen.

We leven in een samenleving die constant in verandering is en waar berichten over criminaliteit en onveiligheid ons steeds sneller bereiken via de (sociale) media. Senioren voelen zich hierdoor vaak niet veilig in een samenleving die constant in beweging is.

Diefstalpreventieadviseur Joost Deboosere (Politiezone Borgloon) en brandpreventieadviseur Ivan Moors (Hulpverlening Zone Noord-Limburg) brachten op een boeiende, leerrijke en geanimeerde manier deze informatiesessie. Dankzij provincie Limburg mocht elke deelnemer een goodiebag met gadgets, boordevolle praktische veiligheids- en preventietips en een rookmelder ontvangen om het leven makkelijker en veiliger te maken.

Foto: Jan Schouteden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *