Sittard krijgt eerste ‘Vastelaoves sjörkarreoptoch’

De afgelopen twee weken was Sittard in de ban van het Sjörkarremysterie. Dit mysterie heeft zich inmiddels opgelost. De Sjörkarre die plotseling her en der in Sittard opdoken zijn de voorbode van de eerste ‘Vastelaoves Sjörkarreoptoch’ die carnavalsmaandagavond 4 maart 2019 vanaf 20.33 uur door het centrum van Sittard zal trekken.

Deze Sjörkarreoptocht wordt gehouden in het kader van het 5 x 11 jarig bestaan van Optochkommitee Zitterd (OKZ). De optocht begint bij cafe ’t Sjterfhoes aan het Kerkplein om vervolgens via het Kerkstraatje en de Limbrichterstraat richting Markt te trekken. Gezien de lengte van de optocht is bij cafe de Kup voorzien in een broodnodige (drink-)pauze. Van daar uit vervolgt de optocht de route richting markt, alwaar langs de cafees wordt getogen en uiteindelijk ook de ontbinding zal plaatsvinden. Een vakkundige jury zal alle Sjörkarre aan een kritische blik onderwerpen. Deelnemers dienen zich bij deze beoordeling van de jury neer te leggen, er bestaat geen mogelijkheid de VAR in te schakelen.

Deelname
Deelname aan deze optocht staat voor een ieder vrij. Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Zo dient met een echte (eenwielige) Sjörkar, zonder mechanische aandrijving, te worden deelgenomen. Verder moet de Sjörkar voorzien zijn van (feest-)verlichting. Om vooraf zicht te krijgen op het aantal deelnemers stelt het OKZ aanmelding via: info@optoch.nl zeer op prijs.

FOTO: Optochkommitee Zitterd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *