Bijna 500 dates met nieuwe werkwijze gemeente Kinrooi

Gemeentehuis Kinrooi
Sinds 2 januari 2019 werken de meeste diensten in het gemeentehuis van Kinrooi enkel nog op afspraak. Tijdens die eerste maand werden in totaal 496 afspraken geboekt. De helft ervan werd online door de burger zelf gemaakt, een mooie start van het werken op afspraak in het gemeentehuis maar het kan nog beter…

Burgemeester Jo Brouns: “Van de 496 afspraken met de diensten burgerzaken en de dienst ruimte werd iets meer dan de helft – 50,6% of 251 afspraken – online gemaakt door de burger zelf. De andere helft werd door het onthaal ingepland, zij het telefonisch of aan de balie zelf. Nog teveel mensen komen zonder afspraak binnen in het gemeentehuis. De kans dat men dan meteen geholpen kan worden, wordt steeds kleiner. Iedereen doet er dus best aan om vooraf de afspraak te boeken.”

Voor alle zaken of producten die langer dan 5 minuten in beslag nemen, moet u op voorhand een afspraak maken. Het gaat dan bijvoorbeeld over de aanvraag van diverse documenten (e-ID, kids-ID, internationaal paspoort, rijbewijs, …), de aangifte van geboorte of huwelijk, het bespreken van een bouwdossier, enz…

Een volledig overzicht van deze producten vindt men online.
Een afspraak maken kan op drie manieren:
– online via www.kinrooi.be
– telefonisch via 089 70 03 00
– aan de onthaalbalie.

Online een afspraak boeken verdient de voorkeur. Op www.kinrooi.be ziet men een rode knop Afspraak maken. Dankzij de module op de website kan dat zeer vlot. U krijgt automatisch de eerst mogelijke afspraakmogelijkheid voorgesteld of u kan zelf een dag en uur kiezen dat beter in uw agenda past.

Door het werken op afspraak, behoren de lange wachtrijen van dinsdagavond tot het verleden. Meer nog, wie van tevoren een afspraak maakt, was in januari – de eerste maand werken op afspraak – in 89% van de gevallen op de gevraagde afspraaktijd geholpen. Voor de andere 11% was er een wachttijd van gemiddeld vijf minuten wat nog steeds aanvaardbaar is. De vertraging was dan meestal te wijten aan een vorige afspraak die iets langer duurde dan verwacht.

Van de 496 afspraken werden er 444 behandeld, 40 werden er geannuleerd en in 12 gevallen kwam de burger niet opdagen voor zijn afspraak. Nuttig om te weten is dat een gemaakte afspraak via de link in de mailbevestiging altijd gewijzigd of geannuleerd kan worden. Zoals verwacht kreeg de dienst burgerzaken de meeste klanten over de vloer, maar liefst 392 in januari, opgedeeld als volgt:
– 23 afspraken voor burgerzaken
– 35 afspraken voor vreemdelingenzaken
– 334 afspraken voor de dienst bevolking: 149 identiteitskaarten, 58 rijbewijzen,
84 adreswijzigingen, 32 paspoorten, 2 tapvergunningen en 9 diversen.
Voor de dienst ruimte (grondgebiedszaken) waren er in totaal 52 afspraken waarvan het overgrote deel (34) voor bouwen & verbouwen.

Aan de snelbalie kan men tijdens de openingsuren zonder afspraak terecht voor producten die in minder dan vijf minuten aangeboden kunnen worden, zoals het afhalen van e-ID, rijbewijs, de aankoop van PMD-zakken of andere snelle producten. Deze zijn allemaal online terug te vinden. Omdat er naast het onthaal altijd minstens één persoon aan de snelbalie zit, verloopt daar ook alles zeer vlot.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *