Meer lokale welvaart door toerisme in Kinrooi (video)

Voor de gemeente Kinrooi is toerisme een van de belangrijkste pijlers. “Het mooie is dat we dit kunnen combineren met economische aspecten waaronder meer welvaart en werkgelegenheid”, zo vertelt burgemeester Jo Brouns.

Onlangs heeft het gemeentebestuur een Master Toerisme in dienst genomen. “Deze persoon zal gaan werken om de vrijetijdseconomie in de gemeente verder uit te werken, samen met de lokale ondernemer”, zo vervolgt de burgemeester.

Het idee is door de nieuw te realiseren infrastructuur toeristen nog langer binnen de gemeentegrenzen te houden waardoor ze een euro meer zullen uitgeven dan voorheen. “Er komen jaarlijks meer toeristen naar de gemeente Kinrooi. Met de investering die we nu doen hopen we dat dit nog meer gaat toenemen”, aldus Jo Brouns.

Buiten de dorpen aan de Maas zullen ook Kinrooi en Molenbeersel betrokken worden. “Als we bijvoorbeeld naar de molens kijken in Molenbeersel, dan biedt ook dit mogelijkheden. Het is een kwestie om de toeristen bij de ondernemers te brengen of omgekeerd”, zo besluit burgemeester Brouns.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *