Veel kritiek in Weert over verbieden van Wieërt Alaaif

Het besluit van de gemeente Weert om geen vergunning te geven voor het tweedaagse muzikale carnavals-evenement Wieërt Alaaif levert in Weert een storm van kritiek en boosheid op. De gemeente Weert heeft de organiserende stichting recent laten weken dat de organisatie geen vergunning voor het carnavalsspektakel op de Nieuwe Markt krijgt vanwege een BIBOB onderzoek. Bij zo’n onderzoek kijkt het landelijk Bureau Bibob of er bij de aanvraag van een vergunning crimineel geld of ongeoorloofde praktijken in het spel zijn.

Op sociale media op internet krijgt de gemeente Weert een storm van kritiek over het besluit te verduren. De gemeente wordt verweten bewust en moedwillig mooie en veel bezoekers trekkende evenementen in Weert om zeep te helpen. Ook is een petitie om in Weert meer grote evenementen te kunnen organiseren, is binnen één dag al bijna 800 keer ondertekend.

De organisatie van Wieërt Alaaif is een stichting die in Weert ook evenementen als Bantopa en Weert Swingt al vele jaren lang met succes organiseert. Ook die evenementen dreigen nu het loodje te leggen. Voorzitter Vialle van de organiserende stichting zegt in een reactie aan de media dat op herhaalde dringende verzoeken aan de gemeente Weert om uitleg en overleg geen enkel gehoor is gegeven.

We zijn ten einde raad zegt de organisatie. “Alle evenementen zijn ten goede trouw voor, door en met Weertenaren georganiseerd. Het organiseren van een evenement in Weert valt niet mee, hierover waren we vanuit stichting Behoud van Beleving ook al in gesprek gegaan met de politieke partijen om te kijken of er bijvoorbeeld een evenementenloket te realiseren is voor ondersteuning bij het aanvragen van vergunningen.”
De organisatie had graag in gesprek willen gaan met de gemeente om te kijken hoe, in welke vorm dan ook, Wieërt Alaaif 2019 toch door zou kunnen gaan. Helaas heeft de burgemeester verzoeken via verschillende wegen afgewezen in afwachting van een lopend onderzoek en kan het 5-jarige jubileum van Wieërt Alaaif hierdoor niet plaatsvinden op 2 en 3 maart.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *