Vier dagen Feest op de Markt in Weert tijdens carnaval


V.V. de Rogstaekers uit Weert breidt het artiestenprogramma dat reeds een aantal jaren onder de titel Fieëst oppe Mêrrentj op de dinsdag met vastelaovendj plaatsvindt, uit naar de zaterdagavond en de zondagmiddag en -avond. Dit gebeurt in samenwerking met de horecaondernemers aan de Markt te Weert.

Het Fieëst oppe Mêrrentj vindt plaats op zaterdagavond aansluitend aan de Vastelaovendjmès met een optreden van onder andere Plat Wieërts. Door het niet verstrekken van een vergunning door gemeente Weert aan Stichting Wieërt Alaaif dreigde het geplande optreden van deze Weerter topper in het water te vallen. Daar V.V. de Rogstaekers alle faciliteiten aanwezig heeft op de markt voor een groot evenement zoals overkapping, geluid en licht, podium, toiletten enz. heeft de vereniging in samenwerking met de horecaondernemers De Soos, De Gruijter, D’Oude Markt en De Weerter Bazaar besloten om voor dit optreden een podium te bieden. Naast Plat Wieërts zullen nog tal van andere artiesten het podium betreden.

Ook op zondag 3 maart vindt een uitbreiding van het reeds geplande programma plaats. Het muziekprogramma start meteen na de optocht met een groot aantal bekende Limburgse en lokale artiesten. In de loop van de avond worden de artiesten afgewisseld met de prijsuitreiking van de optocht. Met de uitbreiding van hun programma willen ze aan de behoefte van het groeiende publiek tijdens de afgelopen vier jaar tegemoet komen en het gat dichten dat ontstaat nu het programma van Wieert Alaaif niet doorgaat.

Op de maandag is na de Wichteroptocht een dj actief. Tijdens de slotdag op dinsdag start het artiestenprogramma vanaf 14.00 uur en ’s avonds vindt op dezelfde locatie de abdicatie van de prinsen plaats.

Foto: Adrie Hendriks

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *