Meldpunt Everzwijnen

Zwijn hert wild

Het everzwijn of wild varken is de laatste jaren sterk in opmars in Limburg. Jammer genoeg brengen deze dieren schade toe aan landbouwgewassen en privé-eigendom. Ze veroorzaken ook verkeersongevallen en zorgen mogelijk voor de verspreiding van de Afrikaanse varkenspest. Om de populatie in toom te houden werken de bevoegde overheden samen met de wildbeheerseenheden en de terreinbeheerders. In eerste instantie focust men op de schade van everzwijnen aan landbouwgewassen en in het verkeer, maar in principe kunnen alle vormen van schade worden gemeld.

De aanwezigheid van everzwijnen in de regio kan gemeld worden evenals de veroorzaakte schade. Je dient je bij dit e-loket aan te melden met een elektronische kaartlezer. Daarna kan je de exacte locatie aanduiden en foto’s opladen.

Enkel voor specifieke vormen van wildschade is er een vergoeding mogelijk. Deze kan je apart aanvragen. Enkel een melding via het meldpunt is dus niet voldoende.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *