Kinrooise carnavalskrant brengt onderbelichte items van Grensland Actueel

De 42ste Rabbedabber, de jaarlijkse carnavalskrant van de Kinrooise carnavalsvereniging ‘De Rabbedabbers’ wordt komende vrijdag huis-aan-huis bedeeld in Kinrooi. “Onderbelichte items van Grensland Actueel is een van de onderwerpen die we aan bod laten komen”, zo licht Vorst Mark Hoedemakers van De Rabbedabbers toe.

“We werken met een kleine maar prima op elkaar ingespeelde redactie van drie personen die instaan voor de tekst. Daarnaast hebben we ook één persoon die zich bezighoudt met foto’s”, aldus Hoedemakers.

“Een jaar lang houden we vinger aan de pols wat betreft kleine en grotere gebeurtenissen in Kinrooi. Heel wat items komen zo op je pad, want er is elk jaar weer heel wat te doen in Kinrooi. Plus, we hebben heel wat mensen die actief zijn in het verenigings- en gemeenschapsleven. Dat levert zo nu en dan ‘Gefundenes Fressen’ op”, zo vervolgt Vorst Hoedemakers. Maar ook ‘nationale’ nieuwsitems lenen zich meer dan eens voor een bewerking op Kinroois niveau. “Een voorbeeld hiervan is het voetbalschandaal of de gele hesjes”, lacht Mark Hoedemakers.

Sinds enkele jaren publiceren ze het bedankblad voor al de steunende handelaars van De Rabbedabbers in het krantje. “Dat betekent één pagina met een commerciële insteek. Wat ons betreft is dat voor die bedrijven en zelfstandigen toch een meerwaarde ten opzichte van een los blaadje in de wekelijkse stapel reclamedrukwerk”, aldus Mark Hoedemakers. Verder staan er geen advertenties in het carnavalskrantje en is er maximaal ruimte voor humor. “Dat is toch één van dé pijlers van dit feest. Handelaars die ons steunen zetten we op diverse wijzen in the picture of ze genieten een aantal voordelen in ruil voor hun bijdrage. Wij menen daar een goed evenwicht in te hebben gevonden”, aldus Mark Hoedemakers.

Vrijdagavond wordt door enkele vrijwilligers ‘De Rabbedabber’ huis-aan-huis. Vanaf zaterdag komt het blad ook in beperkte oplage te liggen in Press & Paper Clips (Mathy en Linda Kwaspen), in Krantenwinkel De Kiosk in Molenbeersel en Kuva Dranken in Ophoven.

Ook dit jaar telt De Rabbedabber 32 pagina’s. Op de vraag aan de Vorst of hij alvast een ‘tipje’ van de sluier kan toelichten laat Mark Hoedemakers weten dat er enkele items onder het motto ‘Het Beste van Grensland Actueel’ worden beschreven. “Hierin zetten we, volgens ons, onderbelichte reportages in de schijnwerpers. Verder is te lezen hoe het G-team van FC Maasland NO mee heeft gezorgd voor de lamentabelle toestand van Anderlecht, hoe de Landelijke Gilde Kinrooi werd opgelicht, wie er verantwoordelijk is voor de sluiting van een heus illegaal crossparcours op Leuerbroek, de exploten van heel wat Kinrooise handelaars en tenslotte wie er verkozen is tot vrijwilliger van het jaar”, aldus Mark Hoedemakers. Komende vrijdagavond komen inwoners van Kinrooi dat alles en nog veel meer te weten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *