Op zoek naar de eerste krokus bij de Dodendraad (video)

De Dodendraad in Molenbeersel ligt er nu nog rustig bij. Vorig jaar oktober werden er op deze plek door diverse kinderen van basisscholen en vrijwilligers van de Heemkundige Kringen krokussen geplant die nu ieder moment kunnen uitkomen.

Het planten van krokussen langs de Dodendraad was een landelijk initiatief van Verhalis om de gebeurtenissen rondom de Dodendraad niet te vergeten. “De replica die in Molenbeersel staat opgesteld, hebben we samen met de gemeente Leudal geïnitieerd”, aldus Hubert Van Eygen, voorzitter van de Culturele Raad Kinrooi.

In 2018 werd de witte dodendraadkrokus langs de hele lijn van de vroegere Dodendraad geplant. Verhalis is nu op zoek naar de plek waar de eerste krokus uit de grond komen. Met een klein beetje geluk is dat in Molenbeersel.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *