Mobilisatiecomplex Weert verkocht

De Provincie Limburg koopt het circa tien hectare grote voormalige militair terrein in Weert voor € 1 miljoen van de Nederlandse Staat. Het doel hiervan is de grond te ontwikkelen voor de bouw van 43 vrijstaande woningen in een bosachtige omgeving.

Het gaat om het zogeheten mobilisatiecomplex van Defensie aan de Diesterbaan 31 te Weert. Dit complex is in 1952 tijdens de Koude Oorlog gebouwd en had als functie om troepen snel te kunnen bevoorraden met brandstof, munitie en voertuigen bij een mogelijk Russische inval. Het complex staat al langere tijd leeg.

De Provincie Limburg koopt de grond aan en levert deze vervolgens door aan Ruimte voor Ruimte Limburg CV, welke de gronden gaat ontwikkelen als woongebied. Ruimte voor Ruimte Limburg CV is in 2002 opgericht om de door de Provincie Limburg betaalde kosten voor het slopen van agrarische opstallen terug te verdienen door middel van de verkoop van bouwkavels.

Het ontwerpbestemmingsplan, dat in opdracht van Ruimte voor Ruimte Limburg CV wordt opgesteld, wordt binnenkort voorgelegd aan het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Weert. Er is sprake van ruime bouwkavels, uiteenlopend van 900 m2 tot 3.000 m2, in een bosachtige omgeving. Inzet is om het bestaande wegennet en de groenstructuur zoveel mogelijk te behouden, zodat sprake is van kwalitatief hoogwaardig woongebied. Wethouder Wendy van Eijk: “Dit complex met een oppervlakte van ruim 10 hectare biedt straks ruimte aan bouwkavels die stuk voor stuk midden in het groen liggen en daarmee een aanwinst zijn voor Weert als woonstad.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *