Limburgs maatwerk goed voor 27,7 miljoen euro socio-economische return

Werkbezoek van Limburgse parlementairen aan vzw De Springplank.

De sociale economie in Vlaanderen biedt werk aan 27.000 menen die in het reguliere arbeidscircuit niet kunnen meedraaien. “In Limburg gaat het om 2.269 mensen die via 16 maatwerkbedrijven, de vroegere beschutte en sociale werkplaatsen, worden tewerkgesteld”, aldus gedeputeerde van Economie Tom Vandeput. “De overheidssteun zorgt, samen met de professionele exploitatie van de maatwerkbedrijven, voor een grote socio-economische return in onze provincie.”

De provincie Limburg subsidieerde onder meer voor de versterking van de samenwerking en fusieprocessen in de sociale werkplaatsen, de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten (bv. de speelgoedbox van De Biehal), en een nieuw doorstroommodel voor personen met een arbeidsbeperking. “Maar de provincie schakelt de Limburgse maatwerkbedrijven ook in voor een aantal provinciale opdrachten, zoals groenonderhoud in het provinciaal Domein Bokrijk en het onderhoud van het Limburgse fietsroutenetwerk en voor de parkrangers”, vult gedeputeerde van Economie Tom Vandeput aan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *