Bibliotheken Maaseik en Neeroeteren krijgen nieuw uitleensysteem

Bibliotheek Maaseik

De bibliotheken van Maaseik en Neeroeteren stappen over naar een nieuw uitleensysteem, het zogenoemde Eengemaakt Vlaamse Mibliotheeksysteem (EBS). De implementatie zal één week in beslag nemen. De bibliotheken zijn van 20 tot en met 27 maart gesloten, maar donderdag 28 maart zullen beide bibliotheken weer geopend zijn mèt het nieuwe systeem.

De bezoeker zal in principe weinig merken van het nieuwe systeem. Toch zijn er enkele aanpassingen die wel relevant zijn voor bezoekers. Zo zal de uitleentermijn met één week verlengd worden, van drie naar vier weken en mag elke persoon van maximaal 20 materialen uitlenen.

Wel wordt de aanmaningsprocedure strenger, indien men de materialen niet tijdig terugbezorgt of verlengt en indien openstaande schulden niet binnen een bepaalde termijn zijn.

Dankzij het Eengemaakt Vlaams Bibliotheeksysteem (EBS) en de bijhorende nieuwe software worden het uitlenen en innemen van materialen, het inschrijven van nieuwe leners en alle andere taken die dagelijkse kost zijn in de bibliotheek betrouwbaarder, makkelijker, gebruiksvriendelijker en goedkoper. Het nieuwe systeem is een realisatie van Cultuurconnect, de software is afkomstig van Nederlandse marktleider OCLC|HKA.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *