Inwoners Kessenich willen kerk graag voor religieuze doeleinden behouden

Het was dinsdag 26 februari de laatste van in totaal vier avonden waar met de inwoners over de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente Kinrooi werd gesproken. In Kessenich was het opvallend dat vooral gekozen werd om de kerk als kerkgebouw te bewaren, dus met de nadruk op de religieuze functie. Maar ook de museale functie van deze geklasseerde kerk kwam sterk aan bod.

Na Geistingen, Kinrooi en Ophoven, waren er dinsdag 26 februari ook in Kessenich vele inwoners naar de kerk gekomen om, onder leiding van Rick de Leeuw, te sparren over de toekomst van het kerkgebouw.

In de mooie kerk van Kessenich, ook wel de ‘parel van het Maasland’ genoemd, zou men het verhaal kunnen vertellen over de baronnen van Kessenich, de talrijke archeologische vondsten uit het rijke verleden van Kessenich, de schutterijen, de ontgrinding, Sint-Martinus en zelfs de neo-gotiek, zo werd door de aanwezigen aangedragen.

Het is in deze context wel van belang dat een verbinding met de restauratie van De Motte en de dorpskernherwaardering van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) daarbij een must is.

Foto’s: Hubert Van Eygen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *