Nieu­we aan­pak cri­mi­na­li­teit in het bui­ten­ge­bied

Dumpen van drugsafval, stroperij, illegale motorcross en andere illegale activiteiten in het buitengebied worden vanaf maandag 11 maart een stuk efficiënter aangepakt. Dat is het doel van het bevoegdheidsconvenant ‘Handhaving in de natuur in de Provincie Limburg’ dat wordt ondertekend.

In dat convenant staat dat Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in het buitengebied nauwer gaan samenwerken en op elkaars grondgebied mogen controleren en handhaven. Met het convenant wordt het voor de boswachters, jachtopzieners, medewerkers van gemeenten of handhavers in het buitengebied gemakkelijker om op te treden tegen misstanden.

De bevoegdheden van deze handhavers hielden tot nu toe op bij de grenzen van het terrein van hun werkgever. Buiten dit terrein mochten zij hun bevoegdheden niet gebruiken. Het convenant maakt het mogelijk dat deze werkgevers nu onderling afspraken maken zodat de BOA’s ook op elkaars terreinen kunnen werken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *