Publiek wifi-netwerk op plein Ter Motten in Dilsen

Voortaan kan je aan administratief centrum De Motten in Dilsen gratis op het internet. Fluvius plaatste er vorige week een installatie voor publieke wifi. “In deze moderne tijden van tablets en smartphones werken we graag mee aan een betere bereikbaarheid voor onze inwoners en mensen die Dilsen-Stokkem bezoeken”, aldus burgemeester Sofie Vandeweerd.

Inloggen op ‘Dilsen-Stokkem Free wifi’ kan zowel met je gsm-nummer als via Facebook. Je vult eenmalig enkele gegevens in en je bent verbonden. Als gebruiker betaal je hiervoor geen verbindingskosten.

Via het publieke wifi-netwerk kan iedereen die in de buurt is op het internet surfen, chatten en mailen. “Dat is alvast een voordeel voor de gebruikers maar ook een extra troef voor de stad. Want een publieke wifi verzamelt ook heel wat informatie over het publiek dat zich in de wifi-zone bevindt. Hoeveel volk komt er voorbij op elk moment? Hoe lang blijven mensen gemiddeld op dezelfde drukke plaats? Het zijn slechts een paar voorbeelden van data die automatisch gegenereerd kunnen worden door de wifi-installatie”, aldus de burgemeester.

De installatie van het publieke wifi-netwerk kostte zo’n € 11.000 en werd gefinancierd via trekkingsrechten.

Het plein Ter Motten is niet de eerste locatie die van publieke wifi voorzien wordt. “Ook in het dienstencentrum, de bibliotheek en diverse ontmoetingscentra en sporthallen kan je al gebruik maken van een gratis openbare wifi-verbinding. Het netwerk op het plein is wel het eerste netwerk dat echt in de open ruimte geïnstalleerd wordt”, zo besluit Sofie Vandeweerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *