Sterkste man van Nederland in Weert

Op zondag 7 juli strijden de twaalf sterkste mannen van Nederland voor de titel ‘Sterkste man van Nederland 2019’ op de Markt in Weert. Tijdens dit gratis toegankelijke evenement strijden zij in zes verschillende onderdelen om dit kampioenschap. De finale begint om 13.00 uur op de Markt.

Via allerlei voorrondes hebben de deelnemers zich gekwalificeerd voor dit kampioenschap. Weertenaar Teun Moors en Alex Moonen uit Schinveld maken kans op de titel.

Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te maken, worden de officiële onderdelen pas één maand van tevoren bekend gemaakt. Onderdelen kunnen bijvoorbeeld boomstamtillen, autotillen of vrachtwagen trekken zijn.

De voorrondes en de uiteindelijke finale zijn ook terug te kijken op televisie. Zender RTL7 zendt iedere zaterdagavond in september een deel uit.

De gemeente Weert ondersteunt dit evenement. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Toen ik mijn oud schoolgenoot Teun Moors tijdens de reünie van de Philips van Horne scholengemeenschap tegenkwam, was dit kampioenschap het eerste waar hij over begon. Het leek hem fantastisch als dit evenement, dat al sinds 1979 in verschillende Nederlandse steden wordt georganiseerd, een keer in Weert georganiseerd zou worden. We hebben daar goed over gesproken en uiteindelijk besloten medewerking te verlenen. Zondag 7 juli kunnen zo’n 3000 bezoekers de twaalf sterkste mannen van Nederland live in actie zien in Weert. Daarnaast wordt Weert finaleplaats voor de Sterkste Man van Limburg in 2020, 2021 en 2022.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *