400 woningen voor tijdelijke arbeidsmigranten nabij Milieustraat in Weert

Gemeente Weert wapen

De gemeente Weert wil een complex van 400 tijdelijke woningen bouwen op een braakliggend terrein tussen de regionale milieustraat en de A2. De gemeente Weert heeft afgesproken dat er in de stad tijdelijke huisvesting gerealiseerd moet worden voor totaal 1.000 arbeidsmigranten die tijdelijk in Weert werken en hier woongelegenheid moeten vinden. Verspreid over de stad wil de gemeente 3 locaties realiseren. Per locatie kan woongelegenheid voor maximaal 400 personen worden gerealiseerd.

Het plan voor de bouw van een locatie voor 400 personen is dinsdag door de gemeente via een aankondiging in het gemeenteblad openbaar gemaakt. In de wijk Leuken en Groenewoud en Biest zijn de plannen met ongeloof en zorgen ontvangen. De buurtbewoners verwachten van de gemeente meer informatie dan een simpele aankondiging en maken zich zorgen dat de komst van 400 arbeidsmigranten, vaak oost Europeaanse mannen, tot veel overlast in de buurt en bij de winkelcentra in de wijk zal leiden.
Het plan voor de bouw van de 3 centra voor arbeidsmigranten op 3 bedrijventerreinen verspreid over de stad is ontstaan nadat er ook al veel klachten kwamen over overlast en problemen in de woonomgeving van de voormalige Van Horen-kazerne. Ook op het terrein van de vroegere kazerne zijn momenteel groepen arbeidsmigranten gehuisvest. Dat zorgt tot regelmatig veel overlast in de buurt rond de voormalige kazerne.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *