50én Maaseik snuift cultuur op en trekt naar Spanje

Met hoeveel personen zijn jullie, vraagt de baliebediende van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Met zoveel personen als we hebben ingeschreven, zegt de voorzitter van 50én Maaseik. Dat is straf, zegt de baliebediende. Gewoonlijk valt er altijd wel iemand af. Niet bij ons, grapt de voorzitter, wij zijn een professionele seniorenvereniging …

50én groepeert senioren (vanaf 50 jaar) uit de regio Maaseik en organiseert nagenoeg wekelijks activiteiten. Op geregelde tijdstippen, houdt dat ook een streepje cultuur in. Zoals deze week een bezoek aan het bonnefantenmuseum in Maastricht, en volgende week het vernieuwd Afrikamuseum in Tervuren.

Op geregelde tijdstippen, trekt de actieve seniorenvereniging ook naar het buitenland. Zo bezoekt 50én van 23 tot 30 april Cantabrië en het Baskenland. Dit op verzoek van veel leden die graag Spanje aandoen maar niet willen vertoeven in dorre vlaktes of onder een verschroeiende zon.

Vandaar de keuze voor het Noorden van Spanje. Ook wel het groene Spanje genoemd, met het piepklein Cantabrië aan de Noordkust, badplaatsen aan de Golf van Biskaye en het mooie Bilbao. Met de vele tapasbars, gezellige terrasjes, karakteristieke kleurrijke huizen en fraaie houten balkons.

Zoals steeds kiest 50én voor een degelijk vier-sterren hotel. Deze keer gelegen aan het strand van Playa de Brazomar.

Wie meer wil weten, kan terecht op de gloednieuwe Facebookpagina van 50én Maaseik.

Foto: Peter De Bruyn

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.