Bib Bree genomineerd voor Belfius Smart Belgium Awards 2018

Welke innovatieve en duurzame projecten die een echt antwoord bieden op de uitdagingen van onze samenleving, zullen op het Smart Belgium Event op 24 april in de prijzen vallen? Kleine en grote ondernemingen, start-ups, scholen en universiteiten, ziekenhuizen en lokale besturen dienden samen meer dan 150 kandidaturen in. Een duidelijk bewijs van de innovatiezin in alle hoeken van het land. 50 ervan werden genomineerd voor de finale en maken kans op een van de 5 Awards en de publieksprijs die op de slotceremonie zullen worden uitgereikt in aanwezigheid van talrijke professionals en deskundigen uit het bedrijfsleven, de lokale besturen, het onderwijs en de gezondheidssector. De Breese bibliotheek in Bree werd genomineerd in de categorie Smart City Award < 30.000 inwoners.

Circulaire economie, Smart City diensten, Onderwijs, Energie, Milieu, Gezondheid & Preventie, Mobiliteit, Stadsontwikkeling: dat waren de acht domeinen waarin ondernemingen, ziekenhuizen, rusthuizen en andere zorginstellingen, scholen, universiteiten en onderzoekscentra, steden en gemeenten, intercommunales en andere lokale besturen hun beste projecten konden indienen. Om de meer dan 150 kandidaturen te beoordelen, deed Belfius een beroep op diverse vakjury’s met vertegenwoordigers uit de academische wereld, onderzoeksinstellingen, de zorg- en de technologiesector. Na de deliberatie bleven er in elke categorie nog 10 projecten over. De 50 genomineerden – waaronder de bib van Bree, Borgloon, E-Motionlabs, Veldeman Bedding en het Instituut voor Mobiliteit (Universiteit Hasselt) – zullen hun project binnenkort komen verdedigen voor de eindjury, die de laureaten zal aanduiden.

Met open+ is de Breese bib op elk moment open voor het publiek en dit in samenwerking met de bezoekers. De bibliotheek in Bree is op zoek gegaan naar een duurzame oplossing voor het gebruik van de bib, naar aanleiding van drie vaststellingen: er is nood aan meer openingsuren, gebruikers zoeken en lenen zelfstandig materiaal uit en de bibliotheek zelf wordt vaak als lees- en studeerplek benut.

Met deze vaststellingen voor ogen is de meest voor de hand liggende oplossing: wijzigen en uitbreiden van de openingsuren. De bibliotheek van Bree is daarom op zoek gegaan naar een toekomstgerichte oplossing: de bib op elk mogelijk moment openen door de verantwoordelijkheid bij de gebruiker zelf te leggen. Het project wordt technisch ondersteund door de firma Bibliotheca met een Library Controller, die digitaal aanstuurt van de automatische deuren, het alarm, de camera’s, de audio berichten, de verlichting en de verwarming.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.