Burgemeester sluit woningen in Echt en Susteren na vondst hennepplantages

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft donderdag 28 februari 2019 drie woningen gesloten i.v.m. een overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een woning aan de Hubertusstraat in Echt en woningen aan de Marktstraat en de Zilstraat in Susteren.

De woningen aan de Hubertusstraat in Echt en de Marktstraat in Susteren gaan voor 3 maanden op slot. De woning aan de Zilstraat in Susteren gaat voor een half jaar dicht.

In de woning gelegen aan de Hubertusstraat in Echt is op 22 januari 2019 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit 75 hennepplanten. In de woning gelegen aan de Marktstraat in Susteren is ’n dag eerder een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen die uit 802 hennepplanten bestond. De sluitingen zijn op de woningen bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden de woningen en bijbehorend erven te betreden.

In de woning gelegen aan de Zilstraat in Susteren is op 22 januari 2019 voor de tweede keer sinds 2017 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Deze plantage bestond uit 200 hennepplanten. Ook hier is voor iedereen verboden de woning en bijbehorend erf te betreden.

Burgemeester Hessels zegt over de sluitingen: “Men denkt vaak dat een hennepplantage onschuldig is en snel geld opbrengt. Niets is minder waar. Daarnaast is het gewoon erg gevaarlijk. Met name voor omwonenden. Vaak worden plantages aangelegd met zelf in elkaar geknutselde apparatuur, waardoor er een groot brandgevaar, ook voor de omgeving, is. Daarom treden we hier ook hard tegen op. De pakkans is groot en wordt steeds groter.”.

De sluitingen zijn conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016 verricht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.