Leegstand Maaseik tegengaan met vervangwinkels (video)

 

Er is een hoge leegstand van winkelpanden in Maaseik. Ruim twintig procent van de panden in het centrum staat leeg, zo blijkt uit een onderzoek. Er zijn in het verleden al enkele initiatieven genomen, die helaas geen resultaat hebben gebracht. Stadsinwoner Peter De Bruyn heeft het idee gelanceerd om met ‘vervangwinkels’ te gaan werken.

“Vervangwinkels zijn tijdelijke winkels in leegstaande panden die een divers aanbod kunnen hebben”, aldus De Bruyn. “Voor een eigenaar is het een pluspunt want het gebouw is bezet en blijft toch in de verkoop of verhuur staan en de ondernemer of een vereniging kan hier een concept proberen of een andere winkelachtige bestemming aan geven:, zo vervolgt hij.

Ook het stadsbestuur wil De Bruyn in zijn plan betrekken. “Ik vraag geen geld, hetgeen ik vraag is dat men tegemoet komt in de leegstandsbelasting”, aldus De Bruyn die reeds een afspraak hierover gemaakt heeft.

Als doel heeft Peter De Bruyn gesteld dat hij op termijn minimaal vijf van dit soort winkels wil realiseren. “Het is momenteel missionariswerk, maar ik ben ervan overtuigd dat dit gaat werken”, zo vertelt hij.

Een eerste winkel heeft reeds een invulling. “De voormalige groente- en fruithal van Verlaak op de Bosstraat krijgt vanaf morgen een tijdelijke bestemming waar, rechtstreeks van het platteland, streekproducten worden verkocht”, zo besluit Peter De Bruyn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.