Ontwikkelaar projectzone Molenbeersel gezocht (video)

Schuin tegenover Villa Pax in Molenbeersel krijgt de gemeentelijke verkaveling steeds meer vorm. Voor het gedeelte tussen de nieuwe bouwplaatsen en de Weertersteenweg – goed voor ongeveer 60 are – gaat het gemeentebestuur op zoek naar een projectontwikkelaar.

Op 4 februari 2019 besliste de gemeenteraad om het gedeelte tussen de nieuwe bouwplaatsen en de Weertersteenweg te verkopen als projectzone. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden waardoor het project zal beantwoorden aan een nieuwe woonbehoefte. Uit de recente woonbehoeftestudie is gebleken dat er een grotere nood is aan kleine woningen. Senioren die liever kleiner gaan wonen, starterswoningen voor kleine en jonge gezinnen of alleenstaanden die een huis op maat zoeken: een- of tweepersoonswoningen worden vaak gezocht maar nog te weinig gevonden. Hier zal op termijn verandering in komen door deze projectzone van 6738 vierkante meter in de markt te zetten.

Het betreft een onderhandse verkoop met publieke inschrijving. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen aan de hand van een leidraad een project indienen. Het gemeentebestuur zal dan niet alleen oordelen over de aangeboden prijs, die op minstens 40 euro per vierkante meter geschat is. Ook het uitgewerkt projectvoorstel zal een bepalende rol spelen aan wie dit uiteindelijk toegewezen zal worden. Vanzelfsprekend moet de projectzone als privé project aansluiten bij de gemeentelijke verkaveling zodat het een samenhangend geheel is.

De ontwikkelaar moet ook rekening houden met een publieke voorziening. Zo is de aanleg van een zachte verbinding voor wandelaars en fietsers tussen de verkaveling en de bushalte op de Weertersteenweg onder andere een must binnen de projectzone. Het gemeentebestuur hoopt dit voorjaar nog een ontwikkelaar te vinden die deze projectzone kan realiseren.

Geïnteresseerde projectontwikkelaars kunnen de verkoopleidraad aanvragen. Voorstellen moeten ingediend worden voor 10 april 2019.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *